Hankkeet

Vuosina 2014-2020 olen saanut mahdollisuuden työskennellä taiteellisena koordinaattorina kahdessa yhdenvertaisuuteen ja laajakatseisuuteen kannustavassa hankkeessa, joiden tarkoitus oli löytää taiteen keinoin työllistymisen mahdollisuuksia sekä taistella rasismia ja syrjintää vastaan.

Tietoa ja taitoa liikkuvalle väelle -hanke

Käsiin kirjottu -hanke

Tietoa ja taitoa liikkuvalle väelle sekä sen jatkona syntynyt Käsiin kirjottu -hanke antavat vähäosaisille ja asunnottomille ulkomaalaisille romaninuorille voimavaroja opettamalla osallistavaa taide- ja kulttuuritoimintaa sekä elvyttämällä perinnekäsityötaitoa. Hankkeiden tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoja kerjäämiselle ja parantaa ulkomaalaisten romaninuorten sosiaalisia oikeuksia.

Euroopan perusoikeusviraston (FRA) ja YK:n kehitysohjelman raportin mukaan Romaniassa joka viides peruskouluikäinen romani on koulutuksen ulkopuolella. Nuoria romanisiirtolaisia on saapunut Suomeen viime vuosina etsimään töitä, kerjäämään ja musisoimaan. Vain harvat ovat saaneet pysyvän työpaikan joka mahdollistaisi virallisen asettumisen ja pääsyn peruspalveluiden piiriin.

Toiminnalla lisätään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ulkomaalaisten romaninuorten taitoja ja tietoja. Kehitämme käytännön yhteistyötä romanisiirtolaisten, suomalaisten romanien, suomalaisten taiteilijoiden ja muiden kiinnostuneiden kansalaisten välillä romanien aseman parantamiseksi. Hanke jakaa myös rasismin ja syrjinnän vastaista tietoa. Perinnekäsitöiden mallit on haettu Romanian ja Bulgarian romaniyhteisöistä.

Hankkeet on toteutettu yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ry:n, Vapaa liikkuvuus -verkoston ja Helsingin Diakonissalaitoksen Päiväkeskus Hirundon kanssa.


Kuva: Caius Bruun Photography

YHTEYSTIEDOT

Elviira Davidow
elviira4444@gmail.com
p. 040 524 6484

LÄHETÄ VIESTI

© Elviira Davidow